Aplec Cultural 2018

WhatsApp Image 2018-07-25 at 18.48.15

L’Aplec Cultural vol ser una explosió de pobles vius que reivindiquen la seva essència ballant, cantant i sonant. Avui i aquí tindrem l’oportunitat de conèixer un altre punt de vista de la vida, de la societat, de les persones i dels pobles. I és que els balls i les músiques tradicionals són molt més que tambors, guitarres i castanyetes, són el mitjà d’expressió d’un conjunt de gent. Són la manera de comunicar la seva existència i força d’una manera lúdica, però alhora imprescindible. És la manera que tenim com a poble d’estimar la nostra terra i la nostra gent.

Amb aquestes paraules començava l’Aplec 2018, dia 22 de juliol. L’essència d’aquesta activitat lúdica, que ja fa més d’un lustre que està funcionant, sempre ha estat la mateixa: conèixer altra gent que, com nosaltres, estima les músiques populars i els seus balls i portar-les a la nostra terra perquè els nostres veïns gaudeixin tant com nosaltres.

Després de portar els sons d’Euskal Herria, Astúries, Menorca, Eivissa i Catalunya, enguany tocaven els sons de la Meseta. Per aquest motiu ens van acompanyar a la Plaça Major de Pollença l’Agrupación de Coros y Danzas de Becerril de la Sierra. Els seus integrants venien de la província de Madrid, del costat de Guadarrama y molt pròxims a Segovia. A causa de la seva posició geogràfica vam poder gaudir de balls tant de Castella com de la capital, entre els quals es troba els balls goyescos.

Crec que per tots els membres d’Aires va ser un plaer gaudir de la seva companyia i de les llargues sobretaules als dinars i sopars on intercanviàvem aprenentatges del folklore, cada un el de la seva latitud. Aquest enriquiment de coneixements i de rialles és el millor record que ens queda.

El ja dit, un orgull haver-los pogut tenir amb nosaltres i fins aviat! Per novembre ja ens veurem altre cop tots junts a Becerril, tancant així l’intercanvi.

*Per més fotografies, accediu a la galeria multimèdia

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s